Венци Стефанов: Помним как левскарите се подиграваха на цесекарите, а каква стана тя...

Венци Стефанов: Помним как левскарите се подиграваха на цесекарите, а каква стана тя...

Венцеслав Стефанов призова за още по-голямо разхлабване на мерките срещу COVID-19.

Г-н Стефанов, от петък футболистите ви вече могат да тренират на стадиона.

- Крайно време беше това да се случи. А не само да ходят хората по улиците като извънземни - с маски, каски, ръкавици...

За Славия и Берое обаче изтече информация, че провеждате тренировки на групи, така ли е?

- И какво, ако сме тренирали? Извършихме престъпление ли? Убихме човек ли? Аз не виждам да има проблем момчетата да тренират. Теренът е 10 декара, спокойно могат да се подготвят на групи по 5-6 човека. Млади хора са, трябва да са навън, на въздух. Нали постоянно призоваваме и подтикваме младите да спортуват, а не да стоят пред компютрите. Слънцето и въздухът най-много насищат организма с витамини. Няма проблем момчетата да тренират. Нормално е да отидат да се раздвижат. В парковете може, по пейките могат да стоят по двама-трима, а на стадиона не можело. И в метрото вижте какво става, пълно е с хора в пиковите часове. Айде, стига! Къде е Киро на кирия. Няма такива уникални недомислици...

Повечето футболисти на Славия са на по 20-22 години, не можем да ги държим заключени вкъщи. Нормално е да тичат по терена. Не мисля, че сме извършили престъпление. Дано по-скоро мине вече това чудо COVID-19, че не се трае.

Футболистите ви оплакват ли се, че са загубили форма?

- Нормално е да не са във форма. Два месеца затворени, опъват ластици, друсат се на едни гумени топки, мъка е. Имам внучета, футболисти... Всичко живо иска да е навън. 30 градуса е вече, няма как хората да стоят постоянно затворени в домовете си и после да се чудим защо сме станали джендърска държава. Не трябва да се превръщаме в такава. Пускайте хората навън! Ковит, комит... грип като грип. Вижте, че само в последните дни умряха повече хора от катастрофи, за съжаление.

Очевидно не се плашите от коронавируса?

- Нека не се бъркаме в божиите работи. Каквото е рекъл Господ, това ще става. Нe сме по-големи от него. Ще се запазиш от коронавируса, ще тръгнеш по улицата, ще падне една керемида и ще ти счупи главата.

Какво е желанието на Славия за възобновяването на първенството, кога да започнат мачовете - на 5 или 12 юни?

- 5 юни е най-добрият вариант. Три седмици са достатъчни на отборите да се подготвят.

Навярно следите случващото се в Левски...

- За Левски или добро или нищо. Сега се коментира за акциите - ще ги прати ли Божков, няма ли да ги прати. Ама да прати и малко пари от Дубай. А за 25-те милиона, които е дал за Левски за една година - аз с 25 милиона ще издържам Славия 10 години и няма никой да ме извади от четворката. И ще си плащам всички данъци.

Имате ли информация кой ще спаси Левски, кой може да вземе клуба?

- Не мога да кажа това нещо, нямам представа. Това си е работа на феновете на Левски. Но не е хубаво човек да се радва на нещастието на другите. Помним как левскарите се подиграваха на цесекарите, а каква стана тя... Така, че копай си в твоята нива, гледай си собствената паничка и не се радвай на нещастието на другия.
"Блиц"

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти