Банско с интересни предложения за Трета лига

Банско с интересни предложения за Трета лига

Красимир Горанов-изпълнителен директор на ФК Банско, сподели своето мнение въпроси, интересуващи спортната общественост в момента.

"Приемаме решението на БФС за прекратяване на първенството, защото според НОЩ нещата около Ковид-19 все още не се оправят. При условие, че не се удължи извънредното положение сред 13 май, може при цикъл сряда-събота остатъка от мачовете от настоящото първенство да приключат максимум до 15 юли. 20-тина дни са напълно достатъчни за подготовка и първенството да продължи от първата събота на м.юни. Но това е само на теория. Доста мои колеги и треньори също изразиха своето мнение и споделят, че нашите футболисти са аматьори и едва ли ще издържат на този сгъстен цикъл. При това положени е нужна дълга резервна скамейка, защото се очакват доста травми след продължителната пауза. Не съм съгласен първенеца на ЮЗ трета лига да се определи на турнирен принцип.

Ако се прибегне до бараж да определяне на първенеца, то нека се изиграят поне два мача между Миньор Перник и Септември Симитли при разменно гостуване.

Непрекъснато тече информация за различни отбори от професионалните лиги, че се отказват по финансови причини, най-вече за такива от втора лига.  Друго, което искам да споделя, е това, че пет месечната пауза  ще се отрази твърде негативно на футболистите. Според мен трябва да има поне 40 дни подготовка за новото първенство, като трябва много внимателно да се постъпи с постепенно натоварване от страна на треньорския щаб. Ако бъдем поканени за участие във втора лига, мога да кажа следното: 6 години бяхме водещ отбор във втора лига при предишното ми ръководене на клуба. Тогава победихме много елитни отбори и бяхме на прага за влизане в А група Сега нещата при нас стоят друго яче-няма ги онези футболисти, а и целта на сегашното ръководство е да се наблегне на местни кадри и да се развива ДЮШ на клуба”.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти