БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА

БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА

Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса.

Евроцентралата обяви на официалния си сайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент заради пандемията от коронавирус.

"Нашият спорт се изправя срещу безпрецедентно предизвикателство, доведено от кризата с Ковид-19. УЕФА иска да помогне на членовете си да се справят по начин, който сметнат за най-подходящ в специфичните условия. Затова решихме да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и следващия сезон", се казва в съобщението на УЕФА.

Финансирането обичайно е насочено за покриването на текущи разходи на отделните централи и в помощ на развитието на определени вътрешни програми и развитието на специфични области във футбола на местно ниво.

Този път, обаче, всяка федерация ще може сама да определи за какво да изхарчи получените средства зарази кризата с Ковид-19, която спря футбола от средата на март.

Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развитие на футбола "Хеттрик", която беше стартирана след Евро 2004, а средствата в нея се акумулират от приходите от провеждането на континенталните първенства.

Още от БГ Футбол

Виж всички