Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

БФС с разяснение за какво ще послужи помощта на УЕФА от 4.3 млн. евро

БФС с разяснение за какво ще послужи помощта на УЕФА от 4.3 млн. евро
БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА
БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА

Българският футболен съюз направи разяснение каква ще бъде помощта от УЕФА към централата ни във връзка с COVID-19. Вчера стана ясно, че БФС ще получи 4.3 млн. евро, а днес от "Бояна" предоставиха следната информация:

"В пояснение на появилите се твърдения в българските медии, че "БФС ще получи помощ от над 4 милиона евро", "Българският футболен съюз ще получи помощ от 4.3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса" и прочие подобни заглавия, ръководството на БФС предоставя следната информация, която се надява да задоволи възникналото любопитство:
Сумата от 4.3 милиона евро е за период от две години - 2020 и 2021 г., като в нея се включват:

- Годишна субсидия от 1.4 милиона евро за поддържане участието на всички национални отбори в международните турнири;
- 1.5 милиона евро (за двете години) от програмата "Хеттрик", с целево разходване, на проектен принцип, за преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19. Проектите ще се одобряват от администрацията или от съответните комисии на УЕФА.

Не се предоставят средства за заплати, осигуровки и други консумативни разходи.
Всички проекти, за които са използвани средства, предоставени от международни асоциации, се отчитат пред тях и преминават през одит от международни одиторски компании.

В заключение - "златен дъжд" над БФС няма. Има ежедневна работа за постигането на по-високо ниво на българския футбол, се казва в съобщението на българската футболна централа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти