Георги Миланов: Не трябва да се притесняваме от Унгария

Георги Миланов: Не трябва да се притесняваме от Унгария

Халфът на МОЛ Фехервар Георги Миланов даде обширно интервю пред "Нова телевизия", в което говори по доста теми. Той сподели каква е обстановката в Унгария по време на пандемията от коронавирус, разкри какви са условията за футбол там, говори за националния отбор и предстоящия сблъсък с "Маджарите" от баража за Евро 2021, както и за предстоящия избор на нов президент на БФС.

ЗА СИТУАЦИЯТА В УНГАРИЯ

"Гледам да намирам позитивите в тази тежка ситуация. Положението е сходто като в България. Мисля че техните мерки закъсняха с 2-3 дни от българските. Нямаме право да тренираме. Хората спазват карантината. 70% от заболелите са в Будапеща. Паркът е отворен от време навреме. Там правя някои тренировки. Хората гледат да спазват карантината и се надявам всичко по-бързо да отмине“, разказа Миланов.

"Футболистите решихме да дарим 10% от заплатите си за болниците. Искаме да сме съпричастни към всички клубове в Унгария и си намалихме заплатите с 20%, което за разлика от доста клубове не е нищо. Гледаме да помогнем с каквото можем, за да излезем от тази ситуация“, сподели още футболистът.

"Основната разлика между България и Унгария е, че тук условията са на изключително ниво. Изключително много се инвестира в изграждането на нови стадиони, но като футбол и футболни качества не мога да кажа, че са нещо повече от нас. Те обаче тренират при много по-добри условия заради това имат малко по-голямо самочувствие от нас. Нищо повече. Заплащането също е на много добро ниво“, каза още националът.

ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР

"Познавам отбора на Унгария много добре. При нас има доста национали – четири-пет. Не можем да говорим за форма и друго. Винаги може да изиграеш един мач на 100 или 200%. Сигурен съм, че ще дадем всичко от себе си. Въпросът е всички футболисти да са здрави и треньорът да избере най-доброто, с което разполага. Сигурен съм, че можем да ги победим. Не са отбор, от който да се притесняваме. Да, добър отбор са, но са на нашето равнище. В един мач всичко може да се случи“, убеден е Миланов.

"Всеки треньор си има различни виждания. Някой харесва един тип футболисти, друг - друг. Аз се концентрирам върху своите изяви в клуба ми. Футболът е бизнес. Всеки треньор си избира за него правилните футболисти. В България всичко е възможно. Във футбола се влагат много пари. Футболът в България не е на това ниво, на което трябва да бъде и аз се надявам нещата да се оправят. Всички да си подадат ръка – президенти, спортни директори, мениджъри. Всички трябва да работят за една кауза и най-доброто да бъде викано в националния отбор и най-доброто да бъде налагано в самите отбори. Това е най-добро за българския футбол. Всички трябва да са заедно“, допълни Георги.

96 България - Беларус

"Дерменджиев е изключително спокоен човек. Имахме възможност да работим 2-3 дни преди мача с Беларус. Харесаха ми тренировките. Хареса ми атмосферата. Изиграхме приличен мач, който загубихме. Надявам се всички да са здрави и той да избира от най-доброто“, каза още Миланов.

"Изненада ме отказването на Ивелин Попов, но явно той е изживял доста тежко последната година. Той е достатъчно опитен и съм сигурен, че това негово решение го е взел доста отдавна и го е обмислил доста добре“, смята играчът на МОЛ Фехервар.

ЗА ИЗБОРА НА НОВ ПРЕЗИДЕНТ НА БФС

"Аз не съм компетентен по тези въпроси. Стилиян Петров го познавам. Страхотен капитан, лидер. Страхотен човек. Мога да говоря за него много. Виждали сме се 2-3 пъти след като се отказа от фубола. Има изключителни качества. Той е един от хората, които могат да променят българския футбол. Винаги се опитвам да взимам нещо от успелите хора“, призна Миланов.

ЗА ЕВЕНТУАЛНО ЗАВРЪЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ

"Във футбола всичко е възможно. В момента съм концентриран да довърша първенството, когато започне. След това ще седна с агента ми и ще решим как да процедираме оттук нататък“, завърши футболистът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички