Ето как Бундеслигата ще се справя с COVID-19

Ето как Бундеслигата ще се справя с COVID-19

Клубовете в Бундеслигата са постигнали споразумение за част от условията за подновяването на първенството. Очаква се това да се случи преди всички останали шампионати от спрените – най-вероятно на 9 май. Очаква се „зелена светлина“ от правителството. Двубоите ще са без публика по трибуните.

Всички са готови, но рестартът в Германия остава без дата
Всички са готови, но рестартът в Германия остава без дата

Мерките за безопасност:

1. Поръчани са 25 000 теста за коронавирус на обща цена 2,52 млн. евро. С тях ще бъдат проверявани всички футболисти, треньори, съдии, лекари и други официални лица, които ще бъдат ангажирани покрай мачовете. Планът е тестове да се правят на всеки 3 дни.

2. При положителен резултат ще се преценява дали е необходима цялостна карантина на тима или само на съответния човек. Според президента на Германската футболна лига Кристиан Зайферт футболистите не са високорискова група. Ако обаче се стигна до цялостното изолиране на някой отбор, това ще означава спиране на сезона.

3. На всеки мач ще могат да присъстват най-много по 322 души. От тях 98 ще могат да са във вътрешната част на стадиона (терен, писта, скамейки). 115 ще могат да са по трибуните (журналисти, съдии от ВАР, стюарди и др.). Най-много 109 пък ще могат да са във външната част на стадиона

4. Футболистите ще перат екипите си вкъщи

 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички