Лидерът в Австрия поднови тренировки

Лидерът в Австрия поднови тренировки
Лидерът в австрийския футболен елит ЛАСК Линц стана първият отбор от местната Бундеслига, който поднови тренировки.
Сезонът в австрийския футбол беше спрян преди малко повече от месец заради пандемията от коронавирус.
Играчите бяха разделени на малки групички от по шестима, като спазваха изискванията за социална дистанция от 2 метра помежду си.
Австрия е една от първите страни в Европа, която облекчи наложените мерки срещу разпространението на Ковид-19, а миналата сряда правителството позволи на професионалните отбори да рестартират занимания при спазването на строги здравни мерки.
Останалите австрийски отбори се очаква да започнат тренировки при подобни условия от утре.
"Въпреки всички рестрикции, сме много щастливи, че можем отново да излезем на терена", заяви капитанът на ЛАСК Гернот Траунер.
Надеждите са австрийския шампионат да бъде подновен в средата на май, като всички оставащи срещи до края на сезона почти сигурно ще бъдат изиграни без публика.
"Това е изцяло нова ситуация, на практика трябва да започнем от нулата. Знаем какво трябва да правим. Трябва да спазваме препоръчителната дистанция от два метра, което е истинско предизвикателство, но завръщането на терена след пет седмици и половина е много позитивно нещо за момчетата. Странно е, но смятам, че и това е един добър начин за тренировки засега", коментира старши треньорът Валериен Исмаел.
ЛАСК загуби с 0:5 последния си мач на 12 март от осминафиналите на Лига Европа срещу гостуващия Манчестър Юнайтед, който се игра без зрители.
В австрийската лига отборът е лидер с 3 точки аванс пред ФК Залцбург 10 кръга преди края, като се стреми към първи титла от 1965 година насам.

Още от Футбол свят

Виж всички