Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Георги Миланов: В Унгария спазват правилата, призовавам за същото и българите

Георги Миланов: В Унгария спазват правилата, призовавам за същото и българите
Първенствата трябва да приключат до 30 юни! Ако това не стане, ще има промени за българските евроучастници
Първенствата трябва да приключат до 30 юни! Ако това не стане, ще има промени за българските евроучастници
Националът Георги Миланов говори за ситуацията с коронавируса в Унгария. Халфът играе във втория в класирането Фехервар, а в момента е в принудителна ваканция, тъй като първенството е спряно заради пандемията. Той сподели каква е обстановката в Унгария пред "Меридиан Мач".
"Ситуацията е тежка. Не е приятно, особено за професионални футболисти да си стоят вкъщи. Толкова време без тренировки...Това е изпитание за всички нас, надявам се колкото се може по-бързо да се свърши това. Всички тренировки са спрени за неопределено време. Всеки си има програма, по която се готви. Ще ни купят пътеки, за да можем да тренираме от вкъи. Апелът е към всички - да си стоим у дома. Проблемът е сериозен. Първенството ще продължи, но нямаме яснота кога. Ще се доиграе, на този етап няма да има нулев сезон или шампион да стане първият в класирането. Моментът е такъв, че всичко е предпоследно", казва Миланов.

Той споделя и впечатленията си от ограничителните мерки и поведението на унгарците в тази ситуация.

"Не е забранено да се излиза. Ресторантите и кафенетата работят до 15 часа. Опитваме се всички да помогнем. Дисциплината е много важна. Трябват много жертви. Обиколих Будапеща, доста е пусто, наистина. Хората спазват правилата, което е похвално. Призовавам всички в България да бъдат задружни, заедно ще издържим на това напрежение. Нека спазваме правилата, защото много близки могат да пострадат. Да помогнем на тях и на околните", завършва националът.

Пред изданието говори и защитникът Камен Хаджиев, който е част от Академия Пушкаш. Той повтаря казаното от Миланов, като допълва, че няма забрана да се върне в България, но е предупреден, че после може и да не успее да се върне обратно в страната заради затворените граници.
Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички