Ето позицията на Левски по казуса "Ивайло Петков"

Ето позицията на Левски по казуса "Ивайло Петков"
Бивш адвокат на ЦСКА брани шефа на Левски и атакува боса на БФС за 660 000 евро
Бивш адвокат на ЦСКА брани шефа на Левски и атакува боса на БФС за 660 000 евро

Ръководството на Левски излезе с позицията за казуса "Ивайло Петков", като обяви, че агентът Николай Жейнов е уведомил изпълнителния директор на "сините" Павел Колев за потенциален конфликт на интереси още на 8 април. След разглеждане на подадения сигнал Управителния съвет на "сините" е стигнал до извода, че клубът не е извършил каквото и да е нарушение на правилата и няма данни Петков да е извършил действия в ущърб на клуба, като смята случаят за приключен.

Голям скандал е напът да избухне с директор на Левски Ето цялото съобщение на ПФК Левски

Скъпи левскари,

На 08.04.2020 г. агентът на футболисти Николай Жейнов уведоми с имейл изпълнителния директор Павел Колев за потенциален конфликт на интереси в дейността на спортно-техническия директор Ивайло Петков. На база на допълнително изпратен от г-н Жейнов сканиран документ изпълнителният директор пое ангажимент да запознае Управителния съвет на „ПФК Левски“ с казуса и да излезе с официално становище. Заседанието на УС се проведе на 16.04.2020 г. в присъствието на всички членове, като бе изслушан и самият Петков.

След разглеждане на подадения от г-н Жейнов сигнал Управителният съвет стигна до извода, че клубът не е извършил каквото и да е нарушение на правилата и няма данни Петков да е извършил действия в ущърб на клуба. Въпреки това УС на „ПФК Левски“ обръща внимание на г-н Петков, че не следва да упражнява каквато и да е друга дейност в областта на футбола, включително и търговска дейност, докато заема длъжност в клуба.

Като ръководство на „ПФК Левски“ ние смятаме, че действията на всеки служител на клуба следва да отговарят на определени морални норми и не трябва да оставят никакво място за съмнение по отношение на почтеността и професионализма.

Право на г-н Петков като физическо лице е да потърси защита на правата си, ако прецени, че престижът му е бил уронен несправедливо, с което считаме случая за приключен.

 УС на „ПФК Левски“

 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички