Голям скандал е напът да избухне с директор на Левски

Голям скандал е напът да избухне с директор на Левски
 Огромен скандал е напът да избухне в българския футбол, научи Sportal.bg. В централата на БФС е получен сигнал с доказателство към него, че спортният директор на Левски Ивайло Петков продължава да се изявява като футболен агент, въпреки че няма право да защитава интересите на играчи, които не са собственост на "сините". Преди около 15 дни, бившият национал обявил писмено пред свой турски колега, че държи на 100% правата за чужбина на национала Александър Цветков от Берое, опитвайки се да го трансферира в Турция. Играчът дори потвърдил това пред международния импресарио.

Временният президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният директор Борислав Попов, както и заместник-изпълнителният директор на централата Антон Попов, са били уведомени за тази нередност. Напомняме, че именно Касабов бе председател на комисията за лицензиране на мениджърите в България. Той бил категоричен, че ако всичко това е вярно, Ивайло Петков го грози сериозно наказание.
Интересното е, че изпълнителният директор на Левски Павел Колев бил информиран официално за всичко още преди 10 дни.
Както е известно, трикратният шампион с Литекс беше мениджър преди да приеме предложението на Левски, след което през миналия юни пусна молба до БФС, за да му бъде спрян временно лицензът на футболен агент, за да няма конфликт на интереси с новата му длъжност. Именно поради този проблем беше представен официално на медиите едва през август 2019 година.
Спортният директор на Левски: Първенството трябва да се доиграе
Спортният директор на Левски: Първенството трябва да се доиграе
Петков, който е шампион на Турция с Фенербахче, в кариерата си има близо осем години в турския футбол, където е натрупал и множество познати в различни клубове.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички