40 нови случая на коронавирус у нас! Има 3 заразени деца, починала е жена на 59 години

Случаите на COVID-19 в България вече са  735. През последните 24 часа са доказани още 40 нови случая. От тях в болница са 14 души.

Заразата стигна и до Ямбол. 

Увеличението на заразените е с 5,8 % от вчера. Активните лица са 585.

От заразените за денонощието има три деца - на 6, 9 и 15 години от София и София област . Те не са приети в болница. Заразени са и още двама души от медицинския персонал - 1 от ВМА и 1 от Александровска болница.

В София има 29 нови случая. В  столицата заразените вече са общо 444. В Кюстендил – 3, в Смолян – 2, в Сливен – 2 , в Пловдив – 1, в Ст. Загора – 1 в Хасково – 1, в Ямбол – 1.

Децата до 18-годишна възраст са 27. Под 10-годишна възраст са 14. Те са 1,9% от всички заразени.

Починала е една жена в болница "Пирогов" с множество придружаващи заболявания. Тя е на 59 години.  Така смъртните случаи в страната вече са 36.

Излекуваните от коронавирус са вече 105 на брой.


Tова заяви на редовния си брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния щаб за борба с коронавируса.

Цялото население в село Паничерево, област Стара Загора, ще бъде изследвано. Има осигурени тестотве и тестуването започва днес. Там заразените са вече 6.

Броят на заразените с COVID-19 в село Паничерево нарастваМасови изследвания ще се извършат и в два района в София - това са кварталите "Филиповци" и "Факултета". Там има засилено полицейско присъствие и засилено присъствие на служители на РЗИ.

На въпрос дали ще препоръча допълнителни мерки заради Великден, ген. Мутафчийски разкри, че заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са изключително добри и трябва всички правила да се спазват. Той е категоричен, че събирането на хора ще бъде изключително лошо.

novini.bg

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички