Английските клубове натискат за приключване на сезона до 30 юни

Английските клубове натискат за приключване на сезона до 30 юни

Част от английските клубове държат сезонът във Висшата лига да приключи на 30 юни. Според "Мирър" девет отбора са водили разговори помежду си, сред тях са някои, които ще участват в евротурнирите следващия сезон. Те се притесняват, че навлизане на първенството през юли ще ги постави в сложна ситуация по отношение на договорите на играчи и бизнес партньори.

Следващата среща на Висшата лига е насрочена за петък, 17 април, като тези клубове искат това начело на списъка за обсъждане. Всички представители на първенството са запознати с разговорите, но не всички подкрепят идеята.

Предишната крайна дата, която се обсъждаше, беше 12 юли, тъй като, ако Висшата лига приключи до тогава, няма да се загубят пари от телевизионни права. Желанието сега е датата да е по-рано поради договорите на играчите.
Клубовете в Премиър лийг и Чемпиъншип сключват историческо примирие
Клубовете в Премиър лийг и Чемпиъншип сключват историческо примирие

ФИФА обяви, че ще въведе специални мерки, за да защити клубовете и играчите, чиито договори изтичат. Отборите обаче са съветвани от адвокатите си, че английските закони ще бъдат с по-голяма сила от всяко решение на световната футболна централа.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти