Президентът на ФИФА: Няма мач, който да си струва риска на човешки живот

Президентът на ФИФА: Няма мач, който да си струва риска на човешки живот

Президентът на ФИФА Джани Инфантино предупреди футболния свят, че да се подновява футболът прекалено рано би било безотговорно. Спортът по света е спрян поради пандемията от коронавируса, а на много места се обсъжда кога и как да бъде подновен.

"Приоритетът ни, принципът ни, който използваме за всичките си турнири, е, че здравето е на първо място. Не мога да подчертая достатъчно това. Няма мач, състезание, първенство, което да си струва рискуването на един човешки живот. Всеки по света трябва е напълно наясно с това", заяви Инфантино.

"Би било повече от безотговорно да се подновяват първенства, ако нещата не е на 100% безопасно. Ако трябва да чакаме още по-дълго, трябва да го направим. По-добре да чакаме повече, отколкото да поемаме каквито и да е рискове", допълни той.

Шефът на световната футболна централа коментира и финансовата ситуация във футбола: "Трябва да знаете, че ние ще бъдем там и ще намерим решения заедно. Никога няма да сте сами и светът ще знае къде отиват парите и защо отиват там. Ние сме в много силна финансова позиция, но парите не са на ФИФА, те са на футбола. Така че, когато футболът има нужда, трябва да помислим как можем да помогне. Това е наша отговорност".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички