Без мачове на националните отбори до края на годината?

Без мачове на националните отбори до края на годината?
Виктор Монталяни, президент на Конфедерацията по футбол за Северна и Централна Америка и Карибите (CONCACAF) и вицепрезидент на ФИФА, предположи как пандемията от COVID-19 ще повлияе на международния футбол. Миналият месец Европейското първенство и Копа Америка бяха отложени, както и мачовете на националните отбори, предвидени за март и юли 2020 година. Според него двубоите на представителните тимове през септември могат също да не се проведат и всъщност да няма такива до следващите дати - през март 2021 година. 
"Аз лично смятам, че изиграването на международните мачове може да бъде трудна задача. Не толкова заради здравословни проблеми по света и различна степен на подготвеност, а защото трябва да има пътувания до други държави. Приоритет е националният футбол. Септември все още е в плановете, но не съм сигурен дали има солидна почва за това, имайки предвид случващото се сега.
Ако ни дадат зелена светлина, тогава много се съмнявам, че първият мач ще бъде с фенове. Това е огромен риск. Почти съм сигурен, че това ще бъде поетапен подход.
Абсолютно съм сигурен, че с датите предвидени за март 2021 г. всичко ще бъде наред. Първият приоритет е да се помогне на националните лиги. Тогава ще разгледаме нашите състезания", заяви Виктор Монталяни пред "AP".
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички