Шефът на ФИФА: Футболът ще се завърне, но ще е много различен

Шефът на ФИФА: Футболът ще се завърне, но ще е много различен

Президентът на ФИФА Джани Инфантино е убеден, че пандемията от коронавирус ще доведе до куп промени в ежедневието ни. Една от тях ще бъде свързана с най-популярната игра.

„Този футбол, който ще дойде след вируса, ще бъде напълно различен. Той ще е по-социален – насочен повече към местните първенства. Освен това участниците ще си помагат много повече. Ще имаме по-малко крайни мнения и като цяло всички ще са по-приятелски настроени. Всички ще споделят едно и също нещо: радостта от гола и това да прегърнеш някого. Ща станем по-човечни и ще оценяваме наистина важните неща“, заяви роденият в Швейцария италианец в интервю за ANSA.

„Времето на футбола ще се завърне и тогава заедно ще празнуваме спасението си от този кошмар – продължи Интанфино. – Днес обаче трябва да мислим как да донесем някакво облечение на тези, които страдат най-много. Длъжни сме да следваме заръките на учените, които ни съветват какво да правим, за да преборим този проклет коронавирус.“


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти