ФИФА одобри промените - договорите се удължават, трансферните прозорци с нови дати

ФИФА одобри промените - договорите се удължават, трансферните прозорци с нови дати

ФИФА обяви мерките, които да адаптират правилата към безпрецедентата ситуация в световния футбол. От световната футболна централа заявиха, че решенията са взети единодушно и публикуваха препоръки за новата ситуация.

"Пандемията от COVID-19 промени обстоятелствата около футбола този сезон. Затова ФИФА излиза с някои практически идеи и предложения за справяне с тези обстоятелства. Това няма да реши всеки проблеми, но би трябвало да допринесе за някаква стабилност и яснота за футбола в близкото бъдеще", заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Една от одобрените мерки е договорите на футболисти, които изтичат това лято да бъдат удължени до датите, на които ще завършат първенствата в различните страни. Контракти за следващия сезон пък да започват на други дати, съобразени с по-късния старт.

В ситуация, в която някой клуб не може да си позволи да плаща на играча, ФИФА има желание да се стигне до споразумение между двете страни. Ако това не се случи световната футболна централа ще се намеси.

ФИФА насърчи клубовете и футболистите да работят съвместно в намирането на решения относно възнагражденията по време на периода без футбол, който носи огромни финансови загуби за всички, свързани с играта.

По отношение на трансферните прозорци - те ще бъдат променливи и ще могат да се адаптират към края на настоящия и началото на следващия сезон. Т

очните срокове ще бъдат съобщени допълнително.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички