Гледай на живо

Кой ще се присъедини към Нидерландия и Хърватия във финалната четворка в Лигата на нациите - гледайте "Контра"

Бербо за Моуриньо: Не съм учуден от действията му, но го разбирам

Бербо за Моуриньо: Не съм учуден от действията му, но го разбирам
Димитър Бербатов не е учуден от решението на Жозе Моуриньо да наруши правилата на социална дистанция по време на пандемията. Преди дни мениджърът на бившия клуб на българина беше заснет да организира тренировки на част от своите играчи в парк в Барнет, Северен Лондон. В социалните мрежи се появиха снимки и клипове, доказващи като Специалния провежда индивидуално занимание с рекордната покупка на клуба Танги Ндомбеле. Давинсон Санчес и Райън Сесеньон са направили крос в същия парк, докато Серж Орие е сниман да тича заедно със свой приятел. Всичко това без разрешение, за което Жозе се разкая – особено след като беше разкритикуван и от кмета на Лондон Садик Хан.
Моуриньо се съгласи, че е сгрешил, но не можа да се извини
Моуриньо се съгласи, че е сгрешил, но не можа да се извини

 „Жозе е направил това, защото няма търпение за завръщането на футбола – написа Бербо в рубриката си в Betfair. – Разбирам го, но пък и той нарушава правилата и това не е хубаво. Футболистите и треньорите имат влиятелни позиции в обществото и трябва да дават пример на феновете в тези тежки моменти.

Не бих казал, че бях изненадан от поведението на Моуриньо. Той винаги се е държал противно на очакванията и нормите и това е една от причините да бъде успешен мениджър и запалянковците да го обичат. Но това сега е различно.

Разбирам защо Моу няма търпение да се завърне към задълженията си. Всички в света на футбола искат час по-скоро неговото завръщане. А и когато чуваш, че в други първенства вече се определят дати за подновяването на сезона, то ти ставаш още по-нетърпелив. Но здравето на хората е на първо място.  

Футболистите са щастливци, че за разлика от повечето останали хора разполагат с големи къщи с дворове, където могат да импровизират и да поддържат физическа подготовка с различни упражнения. Но и това не е същото и като цяло не е лесно да останеш напълно фокусиран.“

 

Още от Футбол свят

Виж всички