Гледай на живо

Евро 2020: Русия - Дания 1:4

UFC 249 с една от най-кръвожадните бойни карти в историята

UFC 249 с една от най-кръвожадните бойни карти в историята
Роуз Намаюнас няма да се бие на UFC 249
Роуз Намаюнас няма да се бие на UFC 249
UFC 249 ще се проведе по план на 18 април (19-и българско време) в казиното на индинаския резерват край Калифорния. Бойната карта осиротя първо с липсата на главния си герой Хабиб Нурмагомедов, а впоследствие и с отпадането на Роуз Намаюнас, за която все още не е ясно поради каква причина се оттегли. 

Обявиха бойната карта за UFC 249
Обявиха бойната карта за UFC 249
Въпреки това битките в бойната карта в сегашния й вид са внушителни и направо кръвожадни, ако се водим дори само по статистиката. Нормална е амбицията на UFC да се възползва от ситуацията и да предостави на феновете запомнящо се зрелище.


Затова дори се стига до парадокс Франсис Нгану да се бие в подглавната карта, която не влиза в международния телевизионен обмен.
Цифрите показват, че в цялата бойна карта на UFC 249 ще гледаме бойци с общо 282 "финиша" или преждевременно спечелени двубоя (с нокаут или събмишън, т.е. преди да е изтекло редовното време) и само 87 победи със съдийско решение. И тук идва уточнението, че почти половината от решенията (41) са в дуелите на следните петима опитни състезатели - Майкъл Джонсън, Джереми Стивънс, Келвин Кейтър, Рей Борг и Сам Елви.

Разбира се, редно е да изключим цифрите на Роуз Намаюнас, която има 6 "финиша" и 8 успеха с решение.
Най-впечатляваща по този показател е битката между Франсис Нгану и Жаирзиньо Розенструйк. 24 "финиша" помежду им (Нгану няма победа със съдийско решение - 10 с нокаут и 4 със събмишън) и само 1 решение.
Основното събитие между Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи също е стряскащо по цифри - 49 спечелени двубоя помежду им чрез нокаут или събмишън и само 7 със съдийски гласове. Убедителни съотношения между "финиши" и решения имат още сблъсъците Висенте Луке vs. Нико Прайс - 28-3 и Юрая Хол vs. Жакаре Соуза - 34-7.

Остава да видим дали още някой боец ще се откаже от участие в най-чаканата галавечер на UFC (предвид обстоятелствата) и дали самите битки ще оправдаят бленуваното зрелище.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти