Дарън Тил казва, че UFC и Reebok трябва да плащат повече на бойците си

Дарън Тил казва, че UFC и Reebok трябва да плащат повече на бойците си
Дарън Тил би искал да види, че UFC и Reebok дават по-големи възнаграждения на бойците си. Преди UFC да подпише сделка с Reebok, атлетите избираха свои спонсори, които да бъдат рекламирани върху банери и облекло. Сега всичко това е абсолютно забранено и единствената марка, която е позволена е Reebok. Сделката бе широко критикувана поради заплащането, което отиваше при самите състезатели.
По време на клип в социалните медии, 27-годишният боец се оплака от заплащането:

„Ако печеля определена сума пари от бой, тогава тя трябва да ми е достатъчна до следващия двубой. Всичко е възможно. Не знам дали няма да се контузя … парите трябва да са достатъчно. Аз съм човек, който обича да харчи пари. Обичам да ям храна, много храна, обичам да си купувам часовници, харесвам хубави коли и дрехи - спечелих това право. Подложих тялото си през много. Има причина да имам нови зъби. Старите паднаха. Не чувам с едното ухо, имам ужасни болки в коленете. Вероятно няма да мога да ходя нормално след няколко години, ръката ми е трайно унищожена. Спечелих това право“, каза той.

„Вярвам, че Reebok трябва да плаща много повече, както и UFC, но това не е нещо, за което обичам да говоря открито. Предпочитам да водя този разговор с Дейна очи в очи. "

Президентът на Bellator - Скот Кокър изяви убеждението си, че сделката на Reebok с UFC се е отразила добре на неговия бизнес. Това е така, защото Bellator все още позволява на бойците да имат свои спонсори, а Кокър смята, че това е една от основните причини някои известни бойци, които са били в UFC, да направят крачката към неговата организация.

Още от Бойни спортове

Виж всички