В Серия "А" подготвят медицински протокол за подновяването на шампионата

В Серия "А" подготвят медицински протокол за подновяването на шампионата
Италианската футболна федерация работи по оформянето на медицински протокол за подновяването на първенството в Серия "А". 
Италия е една от най-засегнатите страни от коронавируса, но пикът на пандемията отмина, смъртните случаи намаляват и на Апенините виждат светлина в тунела. Това отваря и вратата за завръщането на калчото, като всички отговорни фактори предприемат необходимите стъпки за привеждане в готовност за подновяването на шампионата.
Медицинската комисия към федерацията проведе видеоконференция, на която анализира ситуацията и подготви протокол, с който да се гарантира сигурността на участниците при подновяването на мачовете. Идеята сезонът да се поднови на 20-28 май изглежда все по-реалистична, а в конференцията участие взеха и водещи лекари от болниците от страната, които дадоха своите становища.
Президентът на федерацията Габриеле Гравина заяви, че Серия "А" трябва да бъде в пълна бойна готовност и да реагира бързо с подновяването на тренировъчния процес и преминаване към мачовете.
"Ако получим зелена светлина да подновим спорта, светът на футбола трябва да бъде готов. Това е и целта на нашата медицинска комисия. Като се има предвид ролята на футбола в нашето общество, съм сигурен, че може да дадем съществен принос за цялата страна", каза Гравина.
Върху съставянето на медицинския протокол се работи активно, но все още не е оформен като документ. Част от мерките в него ще включват разделянето на отборите на отделни групи - с положителни тестове за коронавирус, изработили антитела и такива, които нямат антитела. Предвиждат се регулярни кръвни тестове, дезинфекциране на помещения, спазване на хигиенни норми.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти