Шефът на италианския футбол: Нов сезон няма да започне, ако преди това не е завършил старият

Шефът на италианския футбол: Нов сезон няма да започне, ако преди това не е завършил старият

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина твърди, че няма да се откаже от намерението си да направи всичко възможно, за да може сезонът в Серия "А" да завърши. Според него цялата система ще се възползва от евентуалното подновяване на шампионата. Вчера Джовани Реца, директор на отделението за инфекциозни болести към Италианската здравна служба, изрази съмнение, че това е възможно и определи плановете за рестарта на сезона като "нереалистични". 

"Уважавам науката, но не мога да се откажа. Ние работим върху това как първенството да се възобнови, а не кога. Когато Италия се върне към живота и когато са налице всички подходящи условия, тогава ще се завърне и футболът. Казвам го веднъж завинаги: Първенството трябва да завърши! Има време за това. Всички заедно ще решим кога", заяви Гравина. 

Президентът изключи варианта мачовете да се изиграят в един кръг, но не изключи възможността да няма повече срещи през този сезон в Северна Италия: "Шампионат без мачове на север е възможен, но няма как да изиграем 10 мача в рамките на един уикенд само на един стадион. Ще ни трябват и 20 спортни центъра. Новият сезон няма да започне без да е завършил стария. Нямаме краен срок кога да подновим първенството. Ще вървим ръка за ръка с другите първенства. Ако ни позволят да започнем в началото на юни, имаме възможност да приключим в края юли", заяви Гравина пред  La Repubblica.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички