Новак официално се обяви против доиграването на сезона в Серия "А"

Новак официално се обяви против доиграването на сезона в Серия "А"
В Серия "А" са разделени на два фронта - шест отбора искат край на сезона
В Серия "А" са разделени на два фронта - шест отбора искат край на сезона

Новакът в Серия "А" Бреша излезе с официална позиция, в която се обяви срещу плановете за довършване на сезона. Шефовете на италианската федерация се надяват първенството да бъде възобновено в края на май и да приключи през юли, но от Бреша изобщо не са съгласни с подобен вариант.

В декларацията се казва, че от клуба не биха искали да играят в знам на почит към многото жертви на пандемията с коронавирус в Бреша и околоността. Както е известно, Бреша е в областта Ломбардия, която е най-засегнатата от вируса част от Италия. Президентът на Бреша: Да дават титлата на Лацио и да се приключва, това е чумата
От ръководството на клуба добавят, че няма да успеят да върнат парите за пропуснатите мачове на притежателите на абонаментни карти. Като компенсация от Бреша предлагат сериозна отстъпка на своите привърженици за сезонните пропуски за сезон 2020/21.

В съобщението се казва още, че почти всички футболисти на Бреша са се съгласили веднага да намалят заплатите си, за да помогнат на клуба в тежката ситуация.
Преди няколко дни президентът на Бреша Масимо Челино заплаши, че ако първенството бъде подновено, неговият отбор няма да се яви за нито един мач. Торино, Удинезе, Дженоа, Сампдория и СПАЛ 2013 също са против доиграването на сезона.

Бреша е на дъното в класирането с 16 точки от 26 мача и е почти сигурен изпадащ.

Още от Футбол свят

Виж всички