Подновяват тренировките в Италия в началото на май?

Подновяват тренировките в Италия в началото на май?
Кристиано планира скорошно завръщане в Торино
Кристиано планира скорошно завръщане в Торино

Отборите в Серия "А" може да подновят тренировки в края на април или началото на май, твърди "Скай Италия". Броят на смъртните случаи и заразените от коронавирус в страната намалява с всеки следващ ден, като все по-голям е и броят на излекуваните, които напускат болниците. Въпреки това премиерът на страната Джузепе Конте предупреди, че все още е рано за смечкаване на карантината.

"Все още не сме готови да рестартираме бизнеса, защото рискуваме да пропилеем всичко, за което се борихме досега. В момента работим над Фаза 2 на карантината, като обсъждаме вариантите с група експерти, както и с научния комитет", заяви Конте. В Серия "А" подготвят медицински протокол за подновяването на шампионата

Очаква се в близките дни правителството да удължи срока на карантината до 3 май.

Въпреки това от "Скай Италия" твърдят, че има вероятност да бъдат смекчени мерките към някои културни сфери като библиотеките и книжарниците, а много вероятно това да важи и за спортистите.

Междувременно от Италианската футболна федерация публикуваха протокол как клубовете трябва да действат при подновяване на работния си процес. Ще се правят тестове на играчите и персонала, като ще се следи за правилното функциониране на белите дробове и сърцата им. Освен това ще се вземат и кръвни проби, основно за да се провери дали играчите вече са преболедували коронавируса и дали са си изградили имунитет.

Според информациите, има вероятност клубовете да получат разрешение да подновят тренировки в края на април или началото на май, а преди това футболистите ще бъдат тествани поотделно. Освен това всички бази на отборите ще бъдат ежедневно дезинфекцирани, а тренировките ще се провеждат на малки групи с минимален брой треньори.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти