Президентът на Бреша: Да дават титлата на Лацио и да се приключва, това е чумата

Президентът на Бреша: Да дават титлата на Лацио и да се приключва, това е чумата

Президентът на Бреша Масимо Челино е категоричен, че сезонът в Серия "А" трябва да бъде прекратен заради пандемията от коронавирус.

"Не бъдете глупави. Как бихме могли да подновим сезона? Мисля си за следващия такъв и само за това. Купата на Италия, Скудетото... ако Клаудио Лотито (президентът на Лацио - б.р.) толкова иска титлата, да я взима. Той е убеден, че отборът му е непобедим, така че нека да го оставим да мисли така. Как може да седим тук и да си говорим за Серия "А", щом чумата чука на вратата ни? Изобщо не ми пука за футбола в момента. Животът е на първо място, не може да играем отново през този сезон. Някои хора не осъзнават какво се случва в момента, като тези хора са по-лоши от самия вирус.

Не вярвам в чудеса, отдавна е така. Затова нека натиснем бутона за спиране. Не може да мислим кога ще подновим сезона, ако въобще оцелеем. Бъдете реалисти, хора, това е чумата! Изиграхме две трети от сезона, последната липсва. Той приключи, така че който иска проклетото Скудето, да го взима. Не го казвам, защото сме последни. Ние сме на тази позиция, тъй като го заслужаваме. Аз съм първият, който го признава. Много е просто - отписахме една трета от сезона и затова да орежем една трета от заплатите на играчите, една трета от теевизионните права и една трета от данъците. Това е най-лесният начин да се оправи всичко", коментира Челино пред "Кориере дело спорт".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти