Ryder Cup няма да се провежда, ако не може да е пред фенове

Ryder Cup няма да се провежда, ако не може да е пред фенове
Трите мейджър турнира в САЩ с нови дати заради коронавируса
Трите мейджър турнира в САЩ с нови дати заради коронавируса

Легендарната отборна надпревара по голф Ryder Cup няма да се проведе тази година, ако има забрана за посещение на фенове заради пандемията от COVID-19, съобщи капитанът на Европа Падрайг Харингтън.


Турнирът, който се провежда веднъж на две години, противопоставя най-добрите голфъри от Европа срещу колегите им от САЩ, и е най-популярното и гледано състезание в голфа. Към момента организаторите планират Ryder Cup да се проведе по график на 25-27 септември в Уислинг Стрейтс, Уисконсин, САЩ, въпреки че три от Мейджър турнирите за годината бяха отложени, а четвъртият – Ди Оупън – отменен.

Ryder Cup обаче остава под въпрос заради коронавируса. “Никой не иска да гледа този турнир без фенове по трибуните. Точно феновете правят Ryder Cup толкова добър. Мисля, че имаме устна договорка, че турнирът няма да се състои без фенове. Всички по света гледат Ryder Cup, заради напрежението и атмосферата, която създават зрителите”, коментира Харингтън.

Героите за Европа от последното издание през 2018 – Томи Флийтууд и Франческо Молинари, са съгласни с Харингтън. "Ryder Cup трябва да се играе пред очите на феновете. Просто няма да е същото без тях”, сподели Флийтууд. “Сигурен съм, че всички играчи ще се съгласят, че е по-добре да изчакаме, докато надпреварата може да се проведе в истинския си вид”, допълни италианецът, който донесе рекордните пет точки на Европа при триумфа над САЩ във Франция преди две години. /БГНЕС

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти