Обмислят вариант US Open да е без публика

Обмислят вариант US Open да е без публика

Организаторите на Откритото първенство на САЩ по тенис обмислят вариант за провеждане на турнира без публика, съобщава "Дейли Телеграф". Двуседмичната надпревара от Големия шлем по програма трябва да стартира в края на август, но е застрашена заради пандемията от коронавирус.

Домакинът на надпреварата Ню Йорк е най-засегнат от инфекцията в страната, като заразените в града са около 150 хиляди. Местните власт дори трансформираха във временна болница част от Националния тенис център "Флашинг медоус", който приема срещите от турнира.

Всяка година общо над 700 хиляди души посещават срещите от Откритото първенство на САЩ, което е сериозен приход за организаторите от продажбата на билети. Ако пандемията не бъде овладяна до края на август, идеята на домакините от Ню Йорк е с провеждането на мачове при закрити врати поне да бъдат запазени приходите от телевизионни права и от реклама.

Заради заразата Откритото първенство на Великобритания беше отменено за първи път след Втората световна война, а друг от турнирите от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж беше пренасрочен за втората половина на септември.

Още от Тенис

Виж всички