Германската асоциация на футболните агенти разкритикува ФИФА

Германската асоциация на футболните агенти разкритикува ФИФА

Германската асоциация на футболните агенти разкритикува остро ФИФА заради издадената препоръка договорите на играчите, чиито контракти изтичат, да бъдат автоматично удължени по време на кризата с COVID-19.

"От моя гледна точка тази препоръка е чиста проба популизъм. Въпросът за продължителността на договора не се решава от глобална федерация, а от страните по договора", заяви изпълнителният директор на асоциацията Грегор Райтер пред ДПА.

ФИФА одобри промените - договорите се удължават, трансферните прозорци с нови дати
ФИФА одобри промените - договорите се удължават, трансферните прозорци с нови дати

Във вторник ФИФА излезе със становище, че контрактите на играчите трябва да бъдат валидни, докато сезоните в отделните страни приключат, ако и това е след датата 30 юни, докогато са записани голяма част от договорите. Като пример Райтер посочи вратаря на Шалке 04 Александер Нюбел, който има вече подписан договор с Байерн (Мюнхен), който трябва да влезе в сила от 1 юли.

"Ще трябва ли той да продължи да взема старата си заплата в Шалке в периода на това удължаване или ще получава тази, която е записана в договора му? Как ще бъде разпределена разликата и кой ще я плаща? Удължаване на сезона ще постави серия от съдебни въпроси, на които ще трябва да се даде отговор. Препоръката на ФИФА е напълно безполезна", добави още футболният агент.

Германската Бундеслига е спряна до 30 април, а целта на местните футболни власти е сезонът да бъде доигран до 30 юни.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички