Футболист на Байерн: Удоволствие е да тичаме по терен с врати

Футболист на Байерн: Удоволствие е да тичаме по терен с врати

Клубовете от Бундеслигата започнаха тренировки в началото на седмицата след почти цял месец пауза заради разпространението на вируса COVID-19, а голяма част от играчите също спазваха дистанция. Нападателят на Байерн (Мюнхен) Кингсли Коман беше един от тези играчи, но е щастлив, че се е върнал на терена и вече работи с топката.


Отборите са разделени на малки групи или дори по двойки, като продължават да пристигат за тренировки при засилени мерки за здравна сигурност. От новия коронавирус в Германия са се инфектирали повече от 110 000 души и са починали над 2000.


"Не сме докосвали топката почти месец и дори да сме разделени на малки групи, е удоволствие да играем отново и да тичаме по терен, на който има поставени врати“, доволен е Кингсли Коман в интервю за френския канал на Евроспорт.


"Сега работим за техника, на безопасна дистанция сме един от друг. Това е малко като края на предишния сезон, когато тренирахме голяма част индивидуално“, добави французинът.


Въпреки възобновяването на тренировките Германската футболна лига даде да се разбере, че за момента няма яснота кога ще бъде възобновен сезонът. Той е спрян до 30-и април, а по-рано днес вестник Билд разпространи информация, че ще обсъжда датата 9-и май. От Лигата обявиха обаче, че другата седмица тази тема ще бъде отново дискутирана.


Коман се надява, че всички усилия на играчите няма да отидат напразно и сезонът ще продължи.


Байерн (Мюнхен) има преднина от 4 точки девет кръга преди реалния край на първенството.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички