Възобновяват волейболното първенство в Беларус до дни

Възобновяват волейболното първенство в Беларус до дни

В Беларус планират възобновяване до няколко дни на шампионатите по волейбол при мъжете и жените. Както в цяла Европа, така и в Беларус, първенствата бяха временно спрени в средата на март заради коронавируса. Датата 6 април, до която бяха преустановени надпреварите обаче изтича, като има раздвижване и е твърде вероятно във волейбола отново да има мачове.

Точните дати за рестартиране на първенствата на страната все още не са уточнени, но по предварителна информация ма местните медии, се обсъжда срещите да се възобновят към 12 април. Разбира се всичко това може да се случи с определени ограничения.

В същото време има и противници на идеята, като се настоява за окончателно прекратяване на шампионатите на базата на временното класиране. Това обаче е доста по-малко вероятно да се случи. Спорът за върха е доста равностоен и при двата пола, което поражда въпроси. При мъжете водачът Строител (Минск)  е само на точка преднина от следващия го в таблицата Шахтьор (Солигорск), като вероятността за смяна на позициите е голяма. При дамите положението  е същото, като лидерът Комуналник (Могилевск) е на точка преднина от втория Жемчужиля (Полетаевск).

 

Тази седмица волейболната федерация на Беларус ще вземе решение за първенствата.

Припомняме, че Беларус е единствената страна в Европа, където футболният шампионат се провежда с пълна сила.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти