Бурунди не се плаши от коронавируса и продължава първенството

Бурунди не се плаши от коронавируса и продължава първенството

Източноафриканската държава Бурунди не се плаши от върлуващия по целия свят коронавирус и ще продължи да провежда клубното си първенство, се казва в съобщение на Федерацията по футбол на страната след среща с клубовете днес. Първенството на Бурунди е едно от общо четирите по целия свят, което не спира въпреки пандемията и кризата.

"След консултации със здравния министър на страната Тадеус Ндикумана, Генералната асамблея на футболната централа взе решение мачовете в първа и втора дивизия да се провеждат, като се вземат предвид необходимите хигиенни мерки", се казва още в съобщението на централата, след като около три часа е продължило съвещанието. На него е било обсъждано какво да се прави в Бурунди на фона на кризата в световен мащаб, предизвикана от COVID-19.

Освен Бурунди, другите три държави, в които първенствата не са спрели, са Беларус, Никарагуа и стартиралата вчера лига на Таджикистан.

Футболът в Бурунди преживява сериозен прогрес, след като миналата година за първи път в своята история националната формация участва на финалите за Купата на Африка. До края на сезона има три кръга и той трябва да завърши на 25 април, тъй като след това става много горещо.

За момента начело в класирането е Льо Месажер Нгози с 55 точки, пред Мусонгати с 51 и мач по-малко и Динамик с 42.

Още от Футбол свят

Виж всички