Гледай на живо

Контролна среща: Септември - Нефтчи (Фаргона) 0:0

Радослав Байчев: Организацията в Созопол е на много професионално ниво

Радослав Байчев: Организацията в Созопол е на много професионално ниво

Радослав Байчев е един от най-добрите футболисти в лидера на Югоизточната Трета лига Созопол и определено има сериозен принос за доброто представяне на отбора. В момента той все още се намира в курортния град, но се очаква скоро да се прибере в родния си Велико Търново.

В интервю пред Football24.bg крилото призна, че не е попадал в отбор, в който е получавал толкова голямо уважение и е впечатлен от този факт.

Той също каза, че опитният Петър Кюмюрджиев е пример за него. Бившият футболист на Локо (Пловдив) наближава 40-те, но въпреки това демонстрира изключителен професионализъм.

Първоначално започнахме разговора с бившия футболист на Етър и Севлиево с най-неприятната ситуация в държавата ни към момента, а именно коронавирусната инфекция.

Поради нея спорт няма да има още дълго време, но крилото не пропусна да окуражи хората и да им каже, че всичко ще бъде наред.

"Да ви кажа честно вече не чета толкова новините около този коронавирус, защото се създава една голяма истерия и е пълно и с разни фалшиви материали. Наистина има проблем и футболът не случайно е спрян. Но и след най-големия дъжд изгрява слънце. Искам да успокоя хората да не се паникьосват. Всичко ще бъде наред. Нека да бъдат здрави, да спазват всички правила и да не се притесняват излишно", коментира крилото пред нашата медия.

"Моите родители са в Австрия. Баща ми е известно име - Мирослав Байчев. Играл е в Етър и Левски. Чуваме се постоянно с тях, там също го има този проблем с коронавируса. И там нещата са като тук под контрол. Родителите ми не излизат навън, стоят си по домовете. Мерките навсякъде са много строги и си мисля, че това нещо ще отмине скоро".

"В момента на всички ни е трудно. В Созопол съм все още и изпитвам огромни затруднения да се прибера до Велико Търново. Надявам се обаче днес това да се случи. Няма транспорт, трябват декларации, изобщо ситуацията е доста затегната".

"По мое мнение ако няма още дълго време възможност за футбол е по-добре сезонът да приключи и моментното класиране да остане постоянно. Ако може да се играе скоро футбол, тогава ще е супер да се поднови. Тези паузи и тази неяснота обаче са пагубни финансово за отборите".

"Ние в Созопол сме аматьорски отбор само на хартия. Тук всичко е професионално ниво. Организацията е изключително добра. Не съм получавал подобно отношение и уважение в нито един друг отбор. Треньорът, директорът, съотборниците - всички те са страхотни и гледат да ти помагат винаги".

"Имаме план от треньорите как да се подготвяме в момента, тъй като не се водят тренировки и като цяло всички момчета са си по домовете".

"По мое мнение ние сме най-добрият отбор в Югоизточната Трета лига, не искам да обиждам никого. Мисля, че като цяло се представяме най-силно и класирането говори за това".

"Моите амбиции в момента са постепенни. Исках да заиграя в наистина добре организиран отбор с амбиции, а сега главната ми цел е да играя със Созопол във Втора лига".

"Баща ми е ставал шампион с Етър и Левски и със сигурност няма как да постигна неговите успехи, но с много упоритост и здрав труд мисля, че и аз мога да постигна все още нещо във футбола".

"В България годините нямат кой знае какво значение. Сами виждате, че има футболисти на по 40 години в Първа лига, които играят".

"За мен пример за подражание в Созопол е Петър Кюмюрджиев, който на 37 години е истински професионалист. Ние по-младите футболисти трябва да се учим от такива играчи като него, които са готови да ни дадат добър пример. Уважения към Георги Какалов и Петър Димитров също така, които също са направили сериозни неща във футбола, както и към Мирослав Иванов - Деко".

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти