Геша: Силно се надявам това нещо да отмине и да се играе футбол

Геша: Силно се надявам това нещо да отмине и да се играе футбол

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов - Геша коментира пред Football24.bg някои наболели теми от последните дни. Известно е, че първенството бе спряно заради епидемията от COVID-19, която обгърна България, а яснота кога може да продължи шампионата няма. Има доста идеи как да се процедира, ако епидемията не стихне скоро, но Геша е оптимист, че всичкото това нещо ще отмине и е категоричен, че под каквато и да е форма първенството трябва да се доиграе.

За коронавирусната инфекция и спирането на футбола
Честно казано ситуацията е много неприятна. Силно се надявам това нещо да отмине и да се играе футбол. Оптимист съм. Мисля, че след десетина дни ще дойде пика на заразата у нас и след това нещата ще постихнат. Ако това се случи вариантът да се играе футбол през май месец е реален. В никакъв случай не съм привърженик на идеята да се анулират първенствата. По този начин се обезценява труда на много момчета и на много отбори, които са се представяли по наистина добър начин. По един или друг начин първенството трябва да се доиграе. Така ще бъде честно.

Трябва ли да има заплати по време на епидемията?
Защо да няма? Все пак отборите, като има пауза, спестяват доста пари. Пари от храна, пари от лагери, пари от съдийски такси за мачовете, както и пари от път. Тези момчета не могат да се оставят така. Има доста отбори вече, които са с намалени заплати. Трябва да получават по нещо момчетата, за да има с какво да се хранят и с какво да си гледат семействата.

Защо Спартак (Варна) стигна до това положение в момента?
Спартак ми е на сърцето и това е ясно. Мисля, че там не си наредиха правилно приоритетите още в самото начало. Там не страдат от липса на пари. Нещата започнаха добре. Един отбор обаче трябва да си нареди правилно нещата и харчовете, за да могат работите да вървят.

Идеята за служебно попълване на Втора лига с отбори, които имат финансови възможности като например Оборище (Панагюрище) и други тимове, които разполагат с пари.
Според мен това е добра идея. Наистина се получи неприятно първо с Верея, след това с Поморие, а след това и със Спартак (Плевен), който очевидно изпитва финансови затруднения. Според мен няма да е лошо групата да се попълни, както преди година беше в Първа лига, с отбори, които могат да гарантират бюджет и ще могат да участват нормално. Има такива отбори. Както ти каза, Оборище е такъв, Черноморец (Бургас) също е отбор с добри финансови възможности. Созопол там са добре нещата, те са първи в своята група.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички