ФИФА се съобразява с новия календар, дава 10 милиона долара

ФИФА се съобразява с новия календар, дава 10 милиона долара

ФИФА потвърди, че ще се съобрази с отлагането на Евро 2020 и Копа Америка за 2021 година. Събитията ще бъдат взети предвид с новия футболен календар, който беше предложен на 17 март. Тогава бяха отложени европейския шампионат, както и Копа Америка заради пандемията от коронавирус. В същото време стана ясно че световната футболна централа ще дари 10 милиона долара на Световната здравна организация (СЗО) в борбата с COVID-19.

ФИФА изготвя и специална работна група, която ще следи за развитието на коронавируса по света. Датите на провеждане на световното клубно първенство през 2021 година ще бъдат определени на по-късен етап. "Тази ситуация изисква взимането на извънредни решения. Кризата се отразява на целия свят. Трябва да бъдат взети под внимание интересите на всички засегнати страни", заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички