Разказ за един от най-странните трансфери на Реал Мадрид

Разказ за един от най-странните трансфери на Реал Мадрид

Бившият полузащитник на Реал Мадрид Жулиен Фобер призна, че в началото не е вярвал, че е получил оферта от испанския гранд. През януари 2009 г. „белите“ го поискаха в състава си под наем.

"Пътувах с колегите ми от Уест Хам в автобуса на клуба за двубой с Фулъм. Получих обаждане от някакъв французин, а той каза: "Здрасти, работя с Реал Мадрид, имаме оферта за теб". Казах му: нямам време за тези глупости, подготвям се за важен мач. След това изключих телефона, имахме мач, след което го включих отново. Видях нещо от сорта на 30 смс-а и 50 съобщения в гласовата поща и разбрах, че всичко е сериозно. Свързах се с моя мениджър и той ми отговори, че имаме среща с представители на Реал и че те вече са пристигнали и са се настанили в хотел до летище "Хийтроу". Беше последният ден от трансферния прозорец, отидохме в хотела и започнахме преговори.

Бях щастлив, истинско е! Когато разбрах, че интересът на Реал не е измислица, просто се помолих преговорите да бъдат успешни.

Те първоначално са искали да вземат Антонио Валенсия от Манчестър Юнайтед и аз бях вторият вариант, но в крайна сметка се преместих там. Когато трансферът стана факт и пристигнах в базата на Уест Хам, за да взема някои от нещата си, моите съотборници и аз просто започнахме да се смеем. Казаха: Жулиен, разбираш ли къде ще отидеш? Това е същият проклет Реал Мадрид! Спомням си как Марк Ноубъл ме пренебрегна и попитах: "Какво става?", а той каза: "Е, не мога да говоря с теб, сега си играч на Реал, ти си над мен по статут." Като цяло към мен имаше много шеги", разказа Жулиен Фобер за един от най-странните трансфери във футбола. 

Фобер игра за Реал само до лятото на 2009 г. и записа едва два мача за първенство.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички