Един от големите ни геймъри пред Sportal.bg: Желанието ми за игра няма как да изчезне, ZywOo е №1 в света

Един от големите ни геймъри пред Sportal.bg: Желанието ми за игра няма как да изчезне, ZywOo е №1 в света
Един от големите ни професионални играчи по Counter-Strike Виктор "v1c7oR" Дянков даде специално интервю за Sportal.bg. Геймърът ни разкри целите си за тази година. Той обърна внимание на част от най-добрите български играчи, които вече постигат забележителни неща на световната сцена.

- Без отбор си вече няколко месеца, как върви твоята подготовка?

- Да, вече няколко месеца съм без отбор, но това не пречи на плановете ми и най-вече на подготовката ми. Очаквам в най-скоро време да дойде и нов отбор.

- Труден ли е този период за теб и чувстваш ли напрежение?

- Както всяко друго нещо в живота, свързващо ежедневието ти с най-различни занимания. При мен е геймингът, а при други медицината, например. Не бих казал, че изпитвам и усещам напрежение в мен. Жаден съм да се завърна и да започна да играя отново в отбор.

- Има ли интерес от гейминг организации и развитие около теб?

 - За момента нямам оферти, както и контакти с хора, които биха могли да сформират нещо, но изчаквам и винаги съм открит за предложения.

- Играеш много FPL мачове, достатъчно ли е, за да си в оптимална форма?

- Играя FPL, защото е единственото читаво място, където мога да открия хора, които да играят с мен и да направим отбор. Определено помага при подготовката и поддържането на професионална форма. Не съм се отчаял от всичко, дори бих казал, че имам хъс на победител в мен. Желанието за игра няма как да изчезне лесно. Поне не при нас - професионалните геймъри, защото всеки един знае какво му е коствало и все още коства, за да ти бъде начин на живот и да бъдеш зад монитора през повечето време от деня.

- Кой е най-добрият играч, с когото си играл в тази лига?

- За най-добър играч, с когото съм играл във FPL, е трудно да се каже, тъй като всеки се опитва да изгрее и блесне, но бих казал, че ZywOo може да вземе тази титла.

- Следиш ли развитието на другите български играчи?

- Развитието на даден български отбор и играчи няма как да не се следи.

- Кой е най-добрият български геймър към днешна дата?

- Бих казал, че е към днешна дата ситуацията е 50:50. От снайперистката част мога определено да посоча CeRq и poizon, ако говорим обаче за индивидуално ниво на играчите. Ако става дума за цялостен аспект - bubble. Toй е лидер, притежава качества на снайперист, но играе и с автоматичните оръжия. Не искам да изключа и един от най-великите в България, пипвали някога мишката и играли тази игра - Симеон "dream3r" Ганев.

- Заслужeно ли ZywOo стана №1 в света за 2019 година?

 - ZyWOo си спечели заслужено първото място в света. Той показа уникалната си динамична игра. Не смятам, че бе взето грешно решение с неговия избор.

- Кой е най-добрият отбор в света?

- За момента е трудно да се каже кой е най-добрият отбор в света. През тази година ще се разбере, но смятам, че Na’Vi, с новото си попълнение Perfecto, имат голям шанс, да се закрепят на първото място в ранглистата.

Още от eSports

Виж всички