Ули Вегнер продължава да помага за подготовката на Кубрат Пулев от болничната си стая

Ули Вегнер продължава да помага за подготовката на Кубрат Пулев  от болничната си стая

Германският треньор Ули Вегнер продължава да помага за подготовката на Кубрат Пулев и от рехабилитационната клиника. 77-годишният специалист още не се е възстановил, след като падна лошо и счупи бедрена кост.

Вегнер подготвя тактически Кобрата в клиниката в Хопергатен за предстоящия мач на най-добрия български професионален боксьор срещу шампиона Антъни Джошуа за световната титла на IBF.

„Шефовете на болницата са огромни фенове на спорта и ми дават възможност да се готвим за двубоя в моята лична стая”, каза Вегнер пред „Меркише Одерцайтунг”.

Германецът направи голямо обещание, че българинът ще е повече от готов за битката, която е под въпрос дали ще се проведе на 20 юни заради пандемията от коронавирус.

„Нося цялата отговорност. Става въпрос за милиони зрители и евро. Нямаше да приема работата, ако не бях убеден, че Кубрат има качествата да се качи на ринга и да слезе като победител”, завърши наставникът на Пулев.

38-годишният българин, който е задължителен претендент на IBF, за втори път ще получи шанс да се боксира за световната титла след октомври 2014година, когато допусна единственото си поражение в 29 мача като професионалист от украинската легенда Владимир Кличко.
Кубрат Пулев: Егоистично е да мисля за мач в момента
Кубрат Пулев: Егоистично е да мисля за мач в момента
"Онзи мач беше един тежък урок за мен. Но аз такива грешки повече няма да направя", спомня си Пулев.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти