Уволниха 8 футболисти на Сион, защото отказали по-ниски заплати

Уволниха 8 футболисти на Сион, защото отказали по-ниски заплати
Осем футболисти на ФК Сион бяха уволнени от клуба, след като отказаха временно да намалят заплатите си заради проблема с коронавируса. Сред потърпевшите са познати имена като Йохан Джуру, Aлекс Сонг и Сейду Думбия.
Заради внезапния спад на приходи клубът предложи на своите играчи да променят статута си на частично заети, като получава най-много по 11 700 евро месечно, които ще идват от застрахователен фонд. Всички футболисти са получили писмо вчера, според което имат срок до 12:00 часа местно време днес да приемат условието. 8 от тях не са дали отговор, в резултат на което президентът Кристиан Константен реши да ги освободи напълно. 

„Ние сме лишени от приходи и съответно не можем да предложим на играчите да вършат своята работа“, обоснова се босът на Сион.

Местната организация на професионалните футболисти осъди (SAPF) осъди крайната мярка и призова Константен веднага да възстанови статута на играчите си, след което двете страни да седнат на масата и заедно да намерят друго решение на проблема.

Още от Футбол свят

Виж всички