Ради Цонев от Италия: Левски е оцелявал и в други трудни моменти - ще го направи и сега!

Ради Цонев от Италия: Левски е оцелявал и в други трудни моменти - ще го направи и сега!

Футболистът на Монополи Радослав Цонев се съгласи даде специално интервю за Sportal.bg, в което сподели впечатленията си от случващото се в Италия по време на коронавируса. В момента юношата на Левски играе в третото ниво на италианския футбол, където е пратен под наем от елитния Лече. Ради Цонев коментира и ситуацията в родния си клуб - Левски.

"За щастие в моя град засега има само един случай на заразен, но от вторник всичко е затворено и никой не излиза от вкъщи, освен ако не се налага. Има малко паника, всеки го е страх да не бъде заразен или да не зарази някой близък. Преди 10 дни нямаше никакъв смут и напрежение тук, защото съм в Южна Италия и далеч от зоната, в която са по-голямата част от заразените. С всеки ден случаите в Италия се увеличават значително. Следя всичко случващо се. Ситуацията е малко стресираща. Излизам само до супермаркета, за да си купя храна и веднъж в деня тичам в квартала, тъй като всичко спортни съоръжения са затворени. През другото време съм вкъщи".

Монополи надмина всички очаквания и се представя много добре. Адаптирах се бързо и започнах да играя все повече и повече предвид това, че не бях играл 6 месеца. Градът е много красив, намира се на морето. Целта ни е достигане на плейоф за влизане в Серия "Б" и засега мястото ни в класирането ни дава надежда, че имаме всички шансове. Надявам се Лече да успее в битката за оцеляване, но със сигурност ще бъде трудно.

"Разбира се, че следя всичко и гледам мачовете на Левски при възможност. Удивително е това, което правят привържениците на отбора в този тежък момент. Левски е съумявал да оцелее като клуб и в други трудни периоди и съм сигурен, че и сега няма да бъде по-различно. Пожелавам си да съм здрав, което е най важното, а дали ще се върна един ден в Левски, съдбата ще покаже".

Още от БГ Футбол

Виж всички