Оправдаха Гриша Ганчев по всички обвинения

Оправдаха Гриша Ганчев по всички обвинения

Специализираният наказателен съд напълно оправда боса на ЦСКА-София Гриша Ганчев по всички обвинения по т. нар. афера "Захар", съобщава clubz.

Ганчев е невинен и по трите обвинения: за лидер на организирана престъпна група от 10 души, включваща и сина му Данаил Ганчев. Освен това за укриване на ДДС и за заплаха с убийство на бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

Оправдани бяха синът му и другите 8 участници.

Босът на "Литекс комерс" имаше 3 обвинения - като лидер на престъпна група за укриване на данъци, за избягване на данъчни задължения за 711 580 лв. от захар и за заплаха за убийство на бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

Междувременно през 2019 г. стана ясно, че е повдигнато ново обвинение срещу Ганчев за още една престъпна група за данъчни злоупотреби при търговия със захар. То бе спряно и няма данни за ново развитие.

Единствено Милко Талев - управител на една от фирмите, замесени в делото, получи 3 г. условно с 4 г. изпитателен срок за получен неправомерно ДДС с неверни фактури. Любопитна подробност е, че той е правнук на писателя Димитър Талев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти