Йордан Петров се нареди на 57-мо място в колоезденето по часовник при мъжете до 23 години

Йордан Петров зае 57-мо място при мъжете до 23 години в колоезденето по часовник на световното първенство по шосейно колоездене в Цюрих.

Българинът измина 29,9 километровата дистанция с време от 43:36.28 минути, като изпревари единадесет състезатели.

Победител изненадващо стана испанецът Иван Ромео Абад, който изобщо не бе спряган дори сред фаворитите за медали. Той стана едва вторият представител на своята страна след Иван Гутиерес, който става световен шампион в тази възрастова група, като особено много за това му помогна карането във втората половина от трасето и най-вече в последните 10 километра, в които той направи поне 25 секунди разлика на всичките си преки конкуренти. Времето на 21-годишния Ромео бе 36 минути и 42.70 секунди, което спрямо това на българина Петров бе с 6:53.68 минути по-бързо.

Сребърният медал стана притежание на шведа Якоб Сьодерквист, който финишира на 32.05 секунди изоставане от победителя. Представителят на домакините от Швейцария Ян Кристен взе бронза, завършвайки на 40.68 секунди.

Европейският шампион Алек Сегерт, който бе смятан за абсолютен фаворит в днешния старт, се нареди едва четвърти. На втората контрола белгиецът все още имаше аванс от малко над 5 секунди пред Ромео Абад, но закъса много сериозно в решителните 10 километра и остана на 54.09 секунди.

Световното първенство в Цюрих продължава до края на тази седмица.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти