Витоша ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене

Витоша ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене в дисциплината спускане, част от календара на Международния колоездачен съюз и носещо точки за световната ранглиста, съобщават организаторите. Надпреварата ще се проведе от 20 до 22 септември. Над 100 са записаните за участие към момента, сред които някои от най-добрите български състезатели от цялата страна, както и представители на Франция, Белгия, Великобритания, Гърция, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

Витоша „Home Mountain Bike Cup” се провежда за 11-и пореден път, като по традиция е част от календара на Фондация София – Европейска столица на спорта и Столична община.

За втора поредна година състезанието ще се проведе по трасето за спускане „Витошко лале“ в непосредствена близост до едноименната ски писта, което е едно от най-техничните и интересни в цялата страна. Дължината на маршрута е близо 2 км, като включва множество стръмни отсечки, корени, скокове, големи камъни и други интересни и предизвикателни елементи.

Освен състезанието, тази събота над столицата предстои още едно интересно мероприятие – финалното събитие на тазгодишната поредица от тематичния „Семеен ден“ на Витоша и откриването на новия  спортно-образователен туристически маршрут „Витошко лале“.

Организаторите отново са подготвили много забавления, в които всички желаещи ще могат свободно да се включат, а събитието ще се проведе по новата туристическа атракция - пътека „Витошко лале“. Сборния пункт е от 10:00 часа на Кръглия бар на долна станция на ПВЛ Витошко лале, а началото е точно в 10:30.

Новият маршрут е кръгов и подходящ за разходки, колоездене и планинско бягане, общата му дължина е малко над 3 км, намира се в гората около началната станция на лифта, а на място има разположена туристическа инфраструктура, информационни табели за заобикалящата среда - растителни и животински видове, както и специално обособен кът за отдих.

Във връзка със събитията и официалния почивен ден на 23 септември, лифтовете Витошко лале 1 и 2 ще работят, не само през уикенда, а през целия период от 20 до 23 септември включително.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти