Поморие отново дава старт на Републиканския шампионат по мотокрос

Поредното издание на Републиканския шампионат по мотокрос отново ще стартира на мотополигон “Тотьо Чакъров” в с. Порой, община Поморие.

Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2024 ще бъде на 7 април 2024 г. (неделя), от 11:00 часа, след което ще започнат и официалните стартове за сезон 2024 от Републиканския шампионат. Атрактивните участници ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ. Според предварителната програма съботният ден е определен за свободни тренировки и за провеждане на квалификации.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Това ще бъде първото от десетте състезания на националния шампионат, като традиционно домакин след черноморския кръг ще бъде Севлиево на а20-21 април. Grand Prix Sevlievo, също е и кръг от Европейския шампионат ЕМХ65/ЕМХ85.

През май предстои надпреварата в Левски на мотополигона “Козар Белене” на 11 и 12 май, а през юни дебют в шампионата ще направи мотополигон „Хасково“ на 15 и 16 юни. Следва още един старт на мотополигон „Горна Росица“ в Севлиево на 22 и 23 юни.

След лятната пауза състезанията ще бъдат подновени през септември със старт край Кортен на мотополигон „Докса баир“ на 7 и 8 септември, заедно с Балканския шампионат, както и край Перник на мотополигон „М6 Перник“ село Големо Бучино на 21 и 22 септември.

За месец октомври са предвидени надпреварите край Самоков на мотополигон „Ридо“ Ридо гр. Самоков на 5 и 6 октомври и на мотополигон „Горна Росица“ на 19 и 20 октомври заедно с отборната Купа на България по мотокрос.

Републиканският шампионат ще приключи на 2 и 3 ноември край Айтос на мотополигон „Айтос“.

И тазгодишният шампионат ще се проведе в памет на Тотьо Чакъров, дизайнерът на мотокрос писти, който прослави България по цял свят и въведе нови норми в проектирането и изграждането на мотокрос трасета през последните си години. Мотополигонът в с.Порой, с уникалното за България пясъчно трасе, носи името „Тотьо Чакъров“ от 2019 г.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти