Майк Джеймс почти е склонил Миротич да подпише с Монако

Две от най-големите звезди на европейския баскетбол - Майк Джеймс и Никола Миротич, са контактували активно относно своето клубно бъдеще. Това разкри американският гард по време на своето госутване в подкаста URBONUS. Двамата са планирали да станат част от един и същ отбор през следващия сезон, за да могат най-после да вдигнат трофея от Евролигата.

Джеймс и Миротич имат силно приятелство, което са успели да изградят по време на своя общ престой в Ню Орлиънс Пеликанс. Според ключовия състезател на Монако - един играч с качествата на черногореца е щял да бъде перфектен за състава на "монегаските". Все пак, след като договорката с него пропадна, тимът от Княжеството се разбра с опитния играч от НБА Кемба Уолкър, от когото се очаква да бъде пътя към победите за амбициозния клуб през следващата кампания.

Монако доведе Кемба Уокър в Евролигата

В крайна сметка се оказа, че Миротич ще стане част от Олимпия Милано, а пред Майк Джеймс се наредиха куп въпросителни относно оставането му в Монако. Въпреки това, по всичко личи, че американецът ще остане верен на "монегаските".

Оставането на Майк Джеймс в Монако вече е сигурно

"Доколкото разбрах от него - първо бяха Партизан, а след това ние. След края на Финалната четворка разбрахме, че ние не искаме това, разговаряхме и се съгласихме да играем заедно - без значение къде.

Грешката на Миротич, която е провалила трансфера му в Партизан

Както е известно, той си имаше своите проблеми в Барселона, както и те имаха проблемите си с него, което означаваше, че най-лесният път бе Монако. Затова се опитах да свържа нещата и да го накарам да си тръгне. Ясно е, че не съм мениджър, собственик или треньор, което означава, че нито мога да казвам точни цифри, нито да обещавам нещо. Това, което можех да направя, бе да му кажа добрите и лошите страни, да му кажа, че искам да играя с него и да се надявам, че ще се съгласи.

Не избра нас. Имаше много неща на главата. Като приятел той беше много честен с мен през цялото време. Не исках да го притеснявам, но му се обаждах почти всеки ден. Когато разбрахме, че е избрал Партизан, ние продължихме напред и направихме няколко трансфера. След като с Партизан се провали, само Олимпия Милано му беше останал - може да греша, но аз така си обяснявам нещата.

Сагата с Миротич официално приключи

Мисля, че има къща в Сърбия и че жена му се чувства добре там. Както знаем, с жената не се спори. Желко Обрадович също бе много важен фактор. Това, което можех да му обещая, бе, че с мен в отбора си ще има повече открити стрелби", завършва темата "Миротич" с усмивка на лицето си Майк Джеймс.

Снимка: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти