Партизан обвини Никола Миротич в лъжи

Никола Миротич напусна официално отбора на Барселона преди броени дни. От този момент нататък се очакваше тима на Партизан да привлече черногореца. Въпреки това днес той съобщи в социалните мрежи, че няма да продължи своята кариера в Сърбия, понеже е станал жертва на множество заплахи и обиди. 

Официално: Миротич избра да продължи кариерата си извън Сърбия

Само няколко часа след като бившата звезда на "каталунците" публикува своето изявление, от Партизан направиха същото в отговор на Миротич. Според клуба решението на играча няма нищо общо с въпросните закани, като "гробарите" поискаха да станат ясни истинските причини, които са породили желанието на крилото да се оттегли от подписването на договор с "черно-белите".

Никола Миротич се раздели с Барселона

Ето какво споделиха от Партизан по темата:

"Въпреки всички усилия и преговори, продължили няколко седмици, Партизан няма да се възползва от услугите на един от най-добрите европейски играчи в момента Никола Миротич. Интересът на клуба към играча датира от месец юни, когато стана ясно, че Миротич ще прекрати договора си с Барселона. Без да се застрашава финансовата сигурност на играчите по време на прекратяването на настоящия договор към този момент, президентът на Партизан Остоя Михайлович, спортният директор и треньор на "черно-белите" Зоран Савич и Желко Обрадович проведоха предварителни преговори с Никола Миротич в дома на играча в Тиват. 

Когато Барселона и Никола Миротич завършиха всички административни задачи, започнаха официални преговори, по време на които клубът прие условията на играча. С това бихме искали да отбележим, че условията са се променяли няколко пъти, но клубът винаги е намирал начин да ги изпълни и преди няколко дни изпрати подготвения тригодишен договор на Никола Миротич за подпис. 

В същото време в публичното пространство се появиха множество информации за това, че определени хора заплашват Никола Миротич и че има опасения за сигурността му, ако стане баскетболист на Партизан. Президентът Михайлович, спортният директор Савич и треньорът Обрадович няколко пъти увериха играча, че няма причина за безпокойство и че е повече от добре дошъл в Сърбия. Също така клубът незабавно сезира висшите държавни органи, за да бъде отстранено и най-малкото съмнение. По този повод от Партизан благодарим на президента на Република Сърбия Александър Вучич, който лично покани играча и потвърди, че безопасността на Миротич и семейството му е гарантирана в Сърбия и че са добре дошли.

За всичко това има писмени доказателства в имейли или съобщения. Въпреки това, поради неизвестна за клуба причина, Никола Миротич реши да не подпише вече договорените условия и Партизан беше принуден след известен период на изчакване да се откаже от бившия баскетболист на Барселона. По този повод от Партизан бихме искали да споменем, че преди около петнадесет дни Никола Миротич даде думата си на треньора Обрадович и след това на президента Михайлович, директора Савич и капитана Кевин Пънтър, че ще стане играч на Партизан. 

Също така от клуба отбелязваме, че след това на няколко пъти сме се интересували кои други играчи ще бъдат привлечени при "черно-белите". От клуба публично призоваваме Никола Миротич, от интереса към истината, а той е човек, който се бори за истината, да каже кои са хората, които са го заплашвали.

Желанието и планът на клуба беше да изгради отбора около играчите, които в момента имат договори и около самия Миротич, но сега този план ще трябва да бъде коригиран. Партизан твърдо вярва, че причините за неподписването на договора от страна на Никола Миротич нямат нищо общо със заплахи, а с други неща, в които обществеността ще може да се убеди в следващите дни. "Парният валяк" се обръща към други решения на пазара и навлиза в сезон 2023/24 с непроменени амбиции", написаха от клуба.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти