Рууд взе реванш от Черундоло на римския клей

Каспер Рууд се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей от сериите „Мастърс“ в италианската столица Рим с награден фонд 8,64 милиона евро. Поставеният под номер 4 норвежец преодоля аржентинеца Франсиско Черундоло със 7:6(5), 6:4 и в трето последователно свое участие на “Форо Италико” намери място в топ 4.

Рууд излезе на централния корт след две поредни загуби срещу Черундоло, включително поражение в два сега само преди седмица в Барселона. Този път обаче 24-годишният Рууд взе реванш на римския клей след два часа и шест минути игра. И двамата тенисисти направиха много непредизвикани грешки в мача - 28 за Рууд и 47 за Черундоло.

Норвежецът поведе с 4:1 гейма в първия сет срещу 24-ия в схемата Черундоло, но допусна изравняване при 4:4 и трябваше да мине през тайбрек, за да спечели първата част. Във втората Каспер Рууд на два пъти изостана с 0:2 и 3:4 гейма, но стигна до крайния успех.

“Много съм щастлив, че играя добър тенис и съм на полуфинал. Надявам се, че ще бъде много, много забавно”, каза Рууд в интервюто си на корта.

Финалистът от “Ролан Грос” 2017 навлезе във форма през последните седмици. Той спечели първата си титла от АТР тура за сезона в Ещорил, а сега е само на две победи от първата си титлата на турнир от сериите “Мастърс 1000”.

“Тенисът е странен спорт. Преживях много през последните 12 месеца - някои от най-добрите моменти в кариерата ми и някои по-тежки загуби. Но ето ме отново в Рим и се чувствам страхотно. И преди съм се представял успешно в Италия - в Рим имам два полуфинала, а в Торино миналата година беше невероятно за мен… Може би нещо в храната, не знам”, сподели още Рууд.

На полуфиналите съперник на норвежеца ще бъде поставеният под №7 Холгер Руне (Дания), който елиминира сърбина Новак Джокович.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти