EG отново изгуби дербито на Северна Америка, Цветелин Димитров напомни за добрите си дни

Отборът на Evil Geniuses с Цветелин "CeRq" Димитров завърши първия си ден в квалификацията за IEM Dallas с актив от една победа и една загуба, като това постави тима на Lower Bracket полуфинала. 

В състава си пролича желанието за прогрес, което е логично като се има предвид представянето на "гениите" в американския RMR. В мач №1 играчите на Дамиен "maLeK" Марсел прегазигаха с 2:0 (16-9, 16-11) геймърите от Party Astronauts. Това е един от малкото отбори, които състезателите на EG успяха да победят и в Букурещ, но сега те бяха много по-организирани и стабилни.

Вторият двубой срещу Liquid бе по-важният в случая, защото от него зависеше кой ще бъде класиран директно на финалите, и кой ще трябва да премине през Lower Bracket. Срещата се оказа равностойна и завърши при резултат 1:2 (16-8, 10-16, 4-16) в полза на EliGE и компания. "Гениите" съумяха да вземат първата карта Overpass с убедителен резулат. Мап №2 показа хитростта на Liquid, като те избраха най-слабата карта за EG - Vertigo, на която нямат записан успех от май 2021. Морално отслабен, тимът на българския снайперист накрая подари Mirage на съперника си. Цветелин Димитров успя да изкупи вината си от изминалия мач, след като донесе Overpass на съотборниците си и се раздаде максимално през другите две карти. Това му донесе 60-48 резултат, който всъщност бе и единственият положителен за EG.

След този неуспех "гениите" се озоваха на Lower Bracket, където ще премерят сили срещу победителя от четвъртфиналната среща между Carpe Diem и ATK.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти