Отборът на САЩ спечели "Рейдър Къп" след успех над тима на Европа

Отборът на САЩ по голф спечели "Райдър Къп", след като тимът на капитана Стив Страйкър стигна до 14 и 1/2 точки, които му гарантират успеха над тима на Европа, който беше досегашен носител на престижния трофей. Състезанието, което се провежда на всеки 2 години, се състоя в Уислинтг Стрейтс, Уисконсин. Американците водеха убедително с 11-5 още след първите сесии и им трябваха само 3 и 1/2 точки, за да стигнат до целта си и да спечелят малкия златен трофей.

24-годишният дебютант Колин Морикава сложи край на европейските мечти, след като вкара топката в 17-ата дупка в мача си срещу Виктор Ховланд, с което донесе решителната 1/2 за отбора на домакините. Така това е едва втората титла от 6 състезания и трета от 10, в които американският отбор печели най-желаната от отборните купи в голфа.

В предишните 42 издания на "Райдър Къп" никога отбор, който е изоставал с 4 точки преди последния ден, не е успявал да направи обрат и европейският отбор на Падрайг Харингтън така и не успя да застраши успеха на американците.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти