Осем хандбалисти от юношеския национален отбор на Русия са отстранени заради уреждане на мачове

Осем хандбалисти от юношеския национален отбор на Русия са отстранени от националната федерация заради участие в схема за уреждане на мачове по време на Европейското първенство до 19 години през авугст в Хърватия, съобщи ИТАР-ТАСС. За Дмитрий Кандибин, Александър Морозов, Никита Гоголев, Дмитрий Фролов, Даниил Дмитриев, Максим Найдунов, Максим Ермолин и Георги Кириленко е доказано, че чрез трети лица са правили залози в букмейкърски къщи и след това на двубоите са правили необходимото, за да осигурят нужния им резултат и да се облагодетелстват незаконно.

Президентът на Руската хандбална федерация Сергей Шишкарев съобщи, че и осемте играчи са признали за участието си в манипулацията.

"Имаме достатъчно основания за предполагаме, че това явление оказва негативно влияние на руския хандбал не за първа година. За да се справим с този недъг, има само един способ - да отворим раната и да започнем възможно най-бързо лечение, ако са наложи и хирургическо. Информирах за случая всички компетентни органи в Русия, както и Международната и Европейската федерации по хандбал и получих пълно разбиране и подкрепа", коментира Шишкарев.

"Сборная" завърши на предпоследното 15-о място за Европейското първенство за юноши до 19 години.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти