Наказаха колоездачен мениджър за сексуален тормоз

Международният колоездачен съюз (ЮСИ) наказа за три години мениджъра на женския отбор на "Долтчини-Ван Ейк Спорт" (Белгия) Марк Браки, който бе обвинен в сексуален тормоз от две от състезателките си.

ЮСИ започна разследването през март 2020, след като американката Сара Юманс и канадката Маги Коулс-Листър отправиха обвинения към Браки по време на интервю за вестник "Льо Монд". След разкри, че мениджърът е прекрачил етичните правила, ЮСИ образува и дисциплинарно производство през октомври.

Френският вестник обяви, че Браки е опитал да изнудва двете състезателки с поста си при преговори за нови договори през 2019.

"Дисциплинарната комисия потвърди анализа на Етичната комисия, че г-н Браки е извършил акт на сексуален тормоз, който е в разрез с правило 6.4 от Еточния код на ЮСИ. Той няма да може да изпълнява каквато и да било длъжност в професионалното колоездене през следващите три години", съобщава Дисциплинарната комисия към ЮСИ.

Браки също така е задължен да вземе участие в семинари срещу сексуалния тормоз. Самият той обаче отхвърля обвиненията и ще обжалва пред КАС.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти