Левски София е шампион на България за юноши U20 за втора поредна година 🏐

Левски София спечели шампионската титла за сезон 2020/2021 в държавното първенство по волейбол на България за юноши под 20 години. Финалният турнир се проведе в зала „Спортна“ в Дупница

В спора за първото място представителите на „сините“ надиграха Славия с 3:1 (22:25, 25:14, 25:18, 27:25). Така Левски защити титлата си и за втори пореден път е на златния връх в тази възраст, след триумфа през миналия сезон.

Славистите отбелязаха уверен и стегнат старт, докато представителите на „сините“ на започнаха по най-добрия начин в мача. Белите извлякоха максимума и спечелиха първата част.

Левскарите обаче показаха класата си в следващите двой гейма, в които доминираха и поведоха с 2:1. Четвъртата част бе най-оспорвана, като предостави много вълнуващи моменти. В крайна сметка левскарите показаха повече стабилност във важния момент и наложиха волята си, като не позволиха повече изненади и затвориха мача с крайното 3:1.

В малкия полуфинал бе не по-малко горещо, като се стигна до 5-геймова драма. Тимът на ЦСКА надигра Берое 2016 (Стара Загора) с 3:2 (25:21, 22:25, 25:16, 25:27, 15:8). 

Така „червените“ завършиха с бронзовите медали, а съставът от Стара Загора оформи финалната четворка. При първото си излизане извън груповата фаза, волейболистите на Берое показаха много хъс и желание за реализация, като затрудниха максимално противника. ЦСКА обаче показа, че не случайно е сред водещите школи у нас при юношите, независимо от всички трудности. С повече опит армейците успяха да спечелят тайбрека и крайната победа, а с това да завършат с отличие в шампионата.

Крайно класиране за юноши под 20 години:   1. Левски София 2. Славия 3. ЦСКА 4. Берое 2016 (Стара Загора)5. Черно море (Варна) 6. Марек (Дупница) 7. Люлин (София) 8. Миньор (Перник)

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти